Wij maken gebruik van cookies, zodat we onze website kunnen verbeteren.

close

Leveranciers

 • Boerderij Groot Antink

  Boerderij Groot Antink

  Eventjes  voorstellen wie we zijn. Mijn naam is Ted Geerdinck. Samen met mijn ouders, Jan en Anny,  runnen we  een  Akkerbouw-  en Fruitteelt bedrijf, een Boerderijwinkel  en  Boerderijcamping.   Aanvankelijk bestond ons bedrijf uit akkerbouw,  voornamelijk aardappelen,  bieten en mais. Maar na verloop van jaren  werden  de  bieten- en mais teelt  afgestoten en  vervangen door fruitteelt.

  Van het fruit worden  in onze jammakerij diverse fruitproducten gemaakt.  Dit gebeurt nog  zo als in Grootmoedertijd.  Handmatig,  in pannen van 20-25 liter.  70 tot 80% van de gemaakte producten komt van fruit van het eigen bedrijf, maar er worden ook fruitsoorten ingekocht zoals sinaasappelen, mandarijnen, citroenen, kiwi’s of direct in de natuur geplukt, zoals rozenbottel en vlierbessen. Er worden  ruim 40 verschillende soorten jam gemaakt met daarnaast nog de kristalsuiker vrije jamsoorten,   jam met aroma, siropen, sausen en chutney. Al deze producten worden in onze eigen boerderijwinkel  verkocht maar daarnaast ook in streekwinkels, delicatesse zaken en aan de streekproducten groothandel. Ook kan men bij ons zelf fruit komen plukken. Het is dan wel goed vooraf even te informeren wanneer het fruit rijp is voor de pluk.

  Eet Regionaal Groot Antink - Leveranciers Eet Regionaal

 • Braakhekke Mosterd

  Braakhekke Mosterd

  Ambachtelijke mosterdmakerij de Braakhekke
  Aan de Braakhekkeweg in Harfsen bevindt zich mosterdmakerij de Braakhekke. Hier wordt nog op ambachtelijke wijze mosterd gemaakt. Gerard en Janneke Zoetbrood hebben hier hun eigen mosterdmakerij opgezet. In april 2012 zijn zij gestart met de productie van de Braakhekke mosterd, genoemd naar de naam van hun boerderij in het Gelderse Harfsen.

  Gerard en Janneke maken de mosterd met veel liefde en passie. Door het gebruik van speciale kruiden ontstaan de lekkerste smaken. Omdat mosterdmakerij de Braakhekke alleen werkt met natuurlijke ingrediënten en zonder toevoegingen van E-nummers en bindmiddelen, is het een bijna logische en ambachtelijke mosterd.

  Je kunt mosterd eten bij de kaas, maar ook bij beenham, zalm en kip smaakt het verrukkelijk. Ook kun je met mosterd vlees, vis en kip marineren of wacht dacht u van een soep of dressing maken. Liever iets minder pittig? De mosterdmayonaise is een echte aanrader en zeer geliefd bij kinderen.

  Waar haalt Braakhekke zijn mosterd vandaan? - Food Connect ...

 • Bruur & Driksken

  Bruur & Driksken

  Het streekmerk Bruur & Driksken is een eerbetoon aan de gezellige buurtwinkels, die vrijwel allemaal zijn verdwenen. Met nostalgische verpakkingen en ouderwetse kwaliteit brengen we een stukje sfeer van vroeger  bij jou in huis. 

 • Cider Drinks

  Cider Drinks

  Cider Drinks is de maker van natuurlijke en traditionele cider. Wij zijn gevestigd op landgoed De Velhorst nabij het historische stadje Lochem in de Achterhoek. Onze cider wordt gemaakt van 100% appels. Er wordt geen concentraat, water of koolzuur aan toegevoegd. Ook worden geen geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt.

 • De Kruisbrink

  De Kruisbrink

  De Kruisbrink, dat zijn Dick en Jolanda Garritsen. Onze boerderij en boerderijwinkel draaien we samen met ons personeel.

  De vader en moeder van Dick hadden op De Kruisbrink vroeger een gemengd bedrijf met varkens en akkerbouw. Toen Dick eind jaren zeventig van school kwam werd op de boerderij begonnen met witlofteelt op hydrocultuur. Wekelijks reden ze met oogst naar de veiling. “Mensen vroegen of ik sla en bonen mee terug kon nemen. Dat was het begin van de winkelverkoop”.

  Naast verkoop in onze boerderijwinkel kunt u ons in de wijde omtrek op markten vinden. Uiteraard voor de verkoop van onze eigen producten, maar ook om mensen kennis te laten maken met streekproducten van onze collega’s uit de rest van de Achterhoek.

  Het is voor ons altijd weer een feest wanneer we ons appelsap laten proeven aan de bezoekers van de vele markten die we bezoeken. Diegenen die ons sap al kennen laten ons merken dat we een mooi product hebben. En diegenen die het voor het eerst proeven worden de ogen geopend. Want helaas zijn te veel mensen inmiddels gewend aan de pakken appelsap uit de supermarkt. Ons appelsap laat dan merken hoe appelsap hoort te smaken.

  jolanda_dick_kraam.jpg

 • De Pelikaan

  De Pelikaan

  Thee en koffie van Hofleverancier De Pelikaan!
  Al meer dan 200 jaar zijn wij in de Pelikaanstraat gevestigd. In onze winkel  verkopen wij vele soorten koffie en thee. Hiernaast serveren wij uiteraard ook De Pelikaan koffie en thee in onze Schenkerij.

  Op het gebied van thee trachten wij een product te leveren dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Wij kunnen u pure theesoorten en melanges aanbieden, maar ook een door uzelf samengesteld mengsel!

  Op het gebied van koffie trachten wij een product te leveren dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. De koffie wordt ruw aangeleverd uit het land van herkomst en daarna door ons verwerkt. Sommige koffiesoorten worden gemelangeerd, anderen puur gebrand. Het branden van de koffie gebeurt in onze eigen koffiebranderij, waar nog steeds het ook van de vakman het brandproces bepaalt. Iedere koffiesoort wordt zo gebrand, dat smaak en geur optimaal naar voren komen. Als echte vakmensen kunnen wij u hoogwaardige koffiekwaliteiten aanbieden

  De Pelikaan | Koffie en thee

 • Jerom’s delicate snoeperijen

  Jerom’s delicate snoeperijen

  Jerom’s delicate snoeperijen is een bedrijf dat gevestigd is in Warnsveld, Achterhoek met een productielocatie in Schalkhaar (Salland). Jerom’s werkt duurzaam, daar waar dat kan. Dat is terug te vinden in het voorkomen van afval, gebruik van apparatuur met een tweede leven, zoveel mogelijk grondstoffen uit eigen streek. In de producten van Jerom’s zitten geen kunstmatige toevoegingen.

  Jerom’s Noga kenmerkt zich door de hoge kwaliteit. Het zijn allen unieke recepten die door Jerom zelf ontwikkeld zijn. Jerom’s noga is er in verschillende smaken waaronder Bijnalogische Achterhoekse Hazelnoga, Walnoga en Toffe-Peer-noga.

  Jerom’s Karamelsaus is gemaakt naar origineel Bretons recept. De saus wordt bereid met room en gezouten roomboter. Dit geeft de saus een mooie romige en volle smaak.

  De stropen zijn gemaakt met pure vruchtensappen. Het fruit wordt zoveel mogelijk uit de streek (Achterhoek en Salland) betrokken. Door de speciale bereidingswijze van de stropen blijft de smaak van de verse vruchten in de stroop aanwezig. De stropen zijn verkrijgbaar in de smaken: Appel, Sinaasappel en Aardbei.

  Jerom's delicate snoeperijen - Achterhoek Streekproduct

 • Keuper Pasta

  Keuper Pasta

  Keuper Pasta is een bedrijf waar van kwalitatief hoogwaardige producten op atuurlijke basis (h)eerlijke pasta en deegwaren worden gemaakt. Hierdoor is een nieuw streekproduct (afkomstig uit Twente) ontstaan.

  Onze boerderij is in 1921 door onze familie gestart. In 1979 zijn wij begonnen om de melk van onze koeien zelf te verwerken tot heerlijke kaas en andere lekkere zuivelproducten. In 2009 zijn wij, naast de werkzaamheden voor onze kaasboerderij, gestart met het zelf maken en drogen van diverse pasta's.

  HOME | keuperpasta

 • Molen de Hoop

  Molen de Hoop

  Molen de Hoop heeft een zeer uitgebreid assortiment broodbakmixen, cakemixen en aanverwante artikelen.

  Stellingmolen “De Hoop” is een korenmolen en nog steeds als zodanig, in beperkte mate, in gebruik. Molen de De Hoop is de enige van vijf molens in de gemeente Voorst die in particulier bezit is. De rest van de molens valt onder beheer van diverse stichtingen.

  Sinds 1992 beheren de eigenaar George Pijnappel en zijn vrouw Gerdien de molen. De molen, en de winkel en het pakhuis ondergingen in 1997 een opknapbeurt.

  De Hoop, Klarenbeek | Nederlandse Molendatabase

 • Slagerij De Schelfer

  Slagerij De Schelfer

  Authentiek, Puur en Eerlijk

  In 2004 zijn we gestart op boerderij De Schelfer, het ouderlijk huis van Bert. We zijn Bert en Ans, de vennoten in VOF De Schelfer. We verwaardden de varkens van de boerderij waarbij zowel het verse als het verduurzaamde traject is gekozen. In 2015 hebben we afscheid genomen van de winkel en van ons vers-assortiment. In 2016 zijn we verhuisd naar De Prikke waar we in mei 2018 de nieuwe slagerij in gebruik hebben genomen. We hebben een mooie verwerkingsruimte met een ruime koelcel, en klimaatkamers waar de producten worden gedroogd. Ook is er een schatkamer, de rijpruimte van de hammen.

   

  We zijn hiermee de weg van de delicatessen ingeslagen. We produceren kleinschalig en hobbymatig een scala aan verduurzaamde vleesproducten met als herkomst het Nederlandse varken, geleefd onder IKB regime. Dit betekent dat ze goed voer krijgen, dat ze schoon drinkwater krijgen, dat er een dierenarts beschikbaar is die goedgekeurde geneesmiddelen heeft en het betekent dat er een Nederlandse boer/boerin voor ze gezorgd heeft. Dit Nederlandse IKB regime vinden we erg waardevol en we denken dat de standaard van de sector zich daarmee erg ruim boven de rest van de wereld plaats. Wij zijn er trots op deze tak van de Nederlandse landbouw. Natuurlijk vinden we extra’s daarbovenop ook waardevol: te denken valt aan biologische varkens (3 sterren) of varkens met twee of één ster en incidenteel produceren we ook van dit vlees. Het IKB-vlees is ons ingangsmateriaal: de hammen, de ribben, de nekken en de zogenoemde snippers.

  Onze slagerij - De Schelfer

 • VanThuys

  VanThuys

  VanThuys is naast een wel héél lekker (aldus Chef pindakaas himself) assortiment handgemaakte pindakazen ook zijn bijdrage aan een gezonde, vitale en duurzame samenleving. Alle VanThuys pindakazen zijn echt met de hand gemaakt, puur en bevatten geen ellende. Geen toegevoegde suikers, geen palmolie en geen conserveringsmiddelen. Alleen droog geroosterde pinda’s van duurzame teelt en eventueel wat heerlijke kruiden of smaakmakers.

  VanThuys pindakaas, pindakaas zonder ellende!

 • Wijngoed Gelders Laren

  Wijngoed Gelders Laren

  Wijngoed Gelders Laren bestaat uit 2 hectare wijngaard met ca. 6.000 stokken verdeeld over 5 druivenrassen:

  Deze druivenrassen zijn zeer geschikt voor de Nederlandse wijnbouw. Het oogstseizoen is gespreid, doordat de druivensoorten variëren in afrijpingsperiode (september-november). De Solaris wordt gevolgd door de Regent, Cabertin, Cabernet Blanc, Pinotin en tot slot - als het groeiseizoen het toelaat - het tweede deel van de Solaris, die na indroging en edele rotting geoogst wordt voor een edelzoete dessertwijn.

  Wij richten ons op de druiventeelt, met alle aandacht voor een optimale kwaliteit. Zo wordt de wintersnoei uitsluitend handmatig gedaan, trosdunning toegepast (productiebeperking) en selectief geplukt.

  De oppervlakte is goed te beheren met z'n tweeën. Buiten speciale gelegenheden, zoals wijnproeverijen en -presentaties, is Wijngoed Gelders Laren niet opengesteld voor publiek. Voor rondleidingen en arrangementen bevelen wij u Neerlands Wijnmakerij en wijngaard Hof van Twente in Bentelo van harte aan.

  Wijnboeren dronken van geluk om warme zomer | Koken & Eten | AD.nl