Wij maken gebruik van cookies, zodat we onze website kunnen verbeteren.

close

Complete assortiment Coulisse wijnen op de website

In: Blog algemeen Aan: Commentaar: 0 Raken: 6472
Met 2 hectare wijngaard produceert Wijngoed Gelders Laren Nederlandse kwaliteitswijnen.

Wijngoed Gelders Laren bestaat uit 2 hectare wijngaard met ca. 6.000 stokken verdeeld over 5 druivenrassen: Regent, Pinotin, Cabertin, Solaris, Cabernet, Blanc

 Deze druivenrassen zijn zeer geschikt voor de Nederlandse wijnbouw. Het oogstseizoen is gespreid, doordat de druivensoorten variëren in afrijpingsperiode (september-november). De Solaris wordt gevolgd door de Regent, Cabertin, Cabernet Blanc, Pinotin en tot slot - als het groeiseizoen het toelaat - het tweede deel van de Solaris, die na indroging en edele rotting geoogst wordt voor een edelzoete dessertwijn.

Wij richten ons op de druiventeelt, met alle aandacht voor een optimale kwaliteit. Zo wordt de wintersnoei uitsluitend handmatig gedaan, trosdunning toegepast (productiebeperking) en selectief geplukt. Dit zorgt er o.a. voor dat in het latere vinificatieproces minder toevoegingen hoeven te worden gedaan om een mooie wijn te maken. De verwerking van de druiven en botteling van de wijn wordt verzorgd door Neerlands Wijnmakerij in Bentelo. Een van Europa's grootste en meest moderne wijnfabrieken, die voor verschillende wijnboeren wijnen maakt, ieder onder eigen label.

Bekijk onze wijnen

Tags: coulisse wijn

Commentaar

Laat uw reactie achter